Noutăți

Sesiuni de educație și instruire juridică și civică cu elevii

În cadrul A4 Susținerea a 25 de sesiuni de educație și instruire juridică și civică pentru elevi pentru întărirea perspectivei drepturilor omului, tratamentului egal și combaterii tuturor formelor de abuz din cadrul proiectului Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței, echipa Salvați Copiii a susținut o serie de sesiuni de educație și instruire juridică și civică în parteneriat cu 5 școli din București.

Discuțiile împreună cu copiii din clasele gimnaziale s-au axat pe drepturile copilului și evoluția lor în timp, nediscriminare și autoritățile care au atribuții pentru cazurile de discriminare, tipurile de abuz, cauze și consecințe și modalități de combatere. Astfel, elevii au învățat cui să i se adreseze în cazul în care află de un abuz, unde să sune și faptul că este important să îi povestească unui adult de încredere ce li se întâmplă.

Sesiunile de educație și instruire juridică și civică pentru copii au ca scop extinderea perspectivei lor asupra drepturilor omului și ale copilului și cum să acționeze dacă ei sau altcineva este supus unei situații de risc. Astfel, elevii pot învăța cum să identifice corect o situație de abuz și că sunt instituții / autorități publice / organizații neguvernamentale care oferă sprijin în aceste cazuri, pe lângă faptul că este vital să nu ascundă ce se întâmplă și să povestească unui adult situația.