Noutăți

Sesiune de formare cu personalul centrului Barnahus

În cadrul A9 – Organizarea unei sesiuni de formare în implementarea metodei Barnahus pentru angajați (activitate de dezvoltare organizațională) în perioada 16-17 mai 2022 Organizația Salvați Copiii a organizat sesiunea de formare din cadrul proiectului Cooperare interinstituțională și advocacy pentru protecția copiilor victime ale abuzului sexual și violenței, prin intermediul căreia Emma Harewood – coordonatoarea centrului Barnahus din Londra a  instruit personalul centrului cu privire la tehnici de interviu prietenos pentru evitarea retraumatizării copilului abuzat sexual, îmbunătățirea aspectelor legate de organizarea colaborării multidisciplinare și interinstituționale în modelul Barnahus, în beneficiul copilului și al interesului superior al acestuia, importanța conștientizării intervenției multidisciplinare, în astfel de cazuri, organizarea interviurilor bazate pe bune practici și protocoale (protocolul N.I.C.H.D.).

De asemenea, în cadrul sesiunii de formare a personalului centrului Barnahus au participat în calitate de speakeri, următorii:

Domnul procuror Bogdan Alexandru Georgescu, reprezentând Institutul Național al Magistraturii, care a vorbit despre instrumentarea cazurilor de abuz sexual asupra copiilor.

Domnul procuror criminalist Alexandru Adrian Anghel, reprezentând Parchetul de pe lângă Tribunalul București, care a vorbit despre audierea minorilor în procesul penal.

Domnul comisar Bogdan Trandafir, reprezentând Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, care a vorbit despre primul contact cu minorii, victime ale abuzurilor sexuale.

Doamna Roxana Paraschiv, Coordonator al Centrului de Informare, Documentare și Cercetare privind Drepturile Copilului, care a vorbit despre referirea și raportarea cazurilor de abuz la copii și provocări din practică.

Doamna Andreea Biji, psiholog clinician din centrul Barnahus, care a vorbit despre metodologia de lucru a centrului Barnahus al Salvați Copiii România.

Sesiunea de formare a asigurat dezvoltarea abilităților necesare implementării metodei Barnahus și promovarea față de factorii de decizie a beneficiilor modelului Barnahus și a importanței replicării acestuia la nivel național.