Pentru copii

Ce este sexting-ul?

Sexting se referă, în general, la trimiterea de imagini sau mesaje cu caracter sexual explicit prin text, rețele sociale sau mesaje directe. De exemplu, ar putea fi o imagine a unui băiat sau a unui tânăr care se expune sau a unei tinere fără a purta îmbrăcăminte.

Sunt multe motive pentru care tinerii fac astfel de poze și le trimit altcuiva. S-ar putea ca doi tineri care sunt într-o relație să dorească să-și demonstreze dragostea sau angajamentul unul față de celălalt. Este posibil să fi fost presați de cineva, posibil de persoana căreia îi trimit, să împărtășească la rândul său o imagine sexuală cu ei înșiși.

Preocuparea majoră cu privire la tinerii care își fac imagini sexual explicite cu ei înșiși este că imaginile pot fi transmise prietenilor sau pot fi postate pe o platformă de socializare fără consimțământ. Acest lucru poate duce la consecințe sociale și emoționale atât pentru persoana din imagine, cât și pentru persoana care a postat-o. Aceasta poate include, de asemenea, suferință, umilire și daune reputaționale, precum și hărțuirea de la egal la egal online și offline și avansuri sexuale nedorite.

Contextul social

Mulți tineri în ziua de astăzi se simt confortabil să înregistreze și să-și împărtășească viața pe rețelele sociale și sunt, de asemenea, obișnuiți să vadă conținut similar de la prieteni, celebrități și influenceri.

Acest conținut poate include imagini cu ei înșiși, actualizări de stare și trimiterea de mesaje prietenilor sau chat-urilor de grup.. Deși această cultură „partajează tot” are unele beneficii, poate crea un mediu în care adolescenții și tinerii iau decizii impulsive fără să se gândească la posibilele consecinţe ale acţiunilor lor.

De multe ori, sunt la doar un clic distanță de a face ceva ce în mod normal nu ar lua în considerare să facă în lumea reală.

Consecințele

Trimiterea de mesaje sau imagini cu caracter sexual explicit are potențialul de a cauza probleme persoanei care le trimite și poate avea consecințe grave dacă conținutul este partajat altora – fie prin redirecționarea acestuia, fie prin încărcare pe rețelele sociale. Acest lucru ar putea avea consecințe imediate, eventual în mediul școlar și în cadrul grupului lor de prieteni.

Sursa: https://www.parentsprotect.co.uk/